divendres, 29 de maig del 2009

STEPV desmenteix les declaracions de la diputada del PP, María Barreira

STEPV vol contestar les declaracions de la diputada del PP, María Barreiras, arran de la denúncia presentada pel Sindicat contra el conseller Font de Mora per no incloure la titulació de Filologia Catalana en les ordres de convocatòria d’oposicions.

En primer lloc, no és cert que STEPV pretenga la nul·litat de les convocatòries d’oposicions, com afirma Barreiras. Els recursos presentats demanen, simplement, la inclusió de la titulació de Filologia Catalana en les convocatòries d’oposicions de Primària i de Secundària com a titulació vàlida per a l’exempció de la prova de coneixement de valencià i fan referència als annexos de les respectives ordres on se citen aquestes titulacions.

En segon lloc, si el Consell actuara “sempre des de la legalitat” no hi hauria 15 sentències del TSJ valencià i una del Tribunal Suprem que donen la raó a les entitats i universitats que han interposat aquests recursos i no ens veuríem en l’obligació d’interposar any rere any recursos per a salvaguardar els drets dels titulats en Filologia Catalana.

STEPV critica, per tant, al govern valencià per fer cas omís de les reiterades sentències dels tribunals de justícia. Un partit democràtic ha d'assumir la legalitat vigent i les resolucions judicials, cosa que no fa el PP ni la senyora Barreiras, en negar-se a assumir sistemàticament la unitat de la llengua, com han avalat els tribunals de justícia esmentats i el Tribunal Constitucional en altres sentències.

28 de maig de 2009

FONT: STEPV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada